Header

Header

zondag 14 april 2019

Hamilton domineert saaie Chinese Grand Prix

De Grand Prix van China zal een speciale plek in de geschiedenisboeken krijgen. Helaas niet omdat er zoveel op de baan gebeurde, maar omdat het de duizendste race in de lange Formule 1-geschiedenis was. Lewis Hamilton won vrij makkelijk en nam de leiding in het kampioenschap over van teamgenoot Valtteri Bottas, die tweede werd, voor Sebastian Vettel en Max Verstappen.

In Australië was Mercedes het snelst, in Bahrein Ferrari. Als het alfabet verder wordt afgelopen, blijkt Mercedes in China weer het te kloppen team. Hoewel de Ferrari's op de rechte stukken niet te houden zijn, gaan de grijze bolides in de bochten veel harder. Opmerkelijk genoeg eist Bottas op zaterdag de pole op, voor Hamilton. De Ferrari's komen er amper aan te pas en weten Verstappen pas in de slotfase van de tweede startrij te verdrijven. De Nederlander baalde daar enorm van, omdat hij aan het eind van de kwalificatiesessie geen snelle ronde meer kon rijden nadat Vettel en de Renaults hem voorbij waren gereden. Hij deelde de derde startrij met teamgenoot Gasly, die daarmee aantoonde dat Red Bull de in Bahrein verloren snelheid herwonnen had.

Slechts een paar honderd meter kan Bottas op zondag van zijn poleposition genieten, want dan vliegt Hamilton hem brutaal voorbij. Vettel probeert de Fin in de eerste bocht buitenom in te halen, maar verliest snelheid en ziet teamgenoot Leclerc binnendoor voorbijvliegen. Achter hen weet Verstappen de op de zachtere banden gestarte Gasly nog net achter zich te houden als in de achterhoede de pleuris uitbreekt. Kwjat krijgt een beuk van Sainz, waardoor hij Norris een flinke optater verkoopt. Wonder boven wonder kunnen de drie nog door. Waar de McLarens zich met schade bij hun team melden en flink terugvallen, wordt Kwjat door een discutabele drivethroughpenalty tot een verblijf in de achterhoede veroordeeld.

Tijdens een virtuele safetycarfase wordt de baan brokstukvrij gemaakt, waarna de Mercedes weer bij de rest van het veld wegrijden. Tot frustratie van Mattia Binotto en de zijnen kan Leclerc het tempo vooraan net niet bijbenen, waardoor hij prompt een boodschap krijgt in de trant van: "Charles, Sebastian is faster than you. Can you confirm you understand that message?" Tot verbazing van iedereen gehoorzaamt de Monegask en gaat hij braaf van het gas voor de kopman, die in het vervolg geen klap sneller is. Dat blijkt wel uit het feit dat Verstappen de rode bolides vrij goed kan volgen.

Red Bull probeert van de situatie gebruik te maken door Verstappen vroeg in de race van nieuwe banden te voorzien. Hoewel zijn stop niet bijster snel is en hij op de baan nog met Pérez moet zien af te rekenen, brengt hij Ferrari wel ernstig in verlegenheid. Vettel stopt een ronde later en komt net voor de Red Bull de baan op. Zijn banden zijn echter nog niet op bedrijfstemperatuur, waardoor Verstappen aan het eind van het rechte stuk de aanval inzet. Hij schiet de Ferrari binnendoor voorbij. Vettel herovert zijn plek meteen weer bij het accelereren. Hij drukt Verstappen nog met twee wielen het gras in, maar anders dan vorig jaar blijft blikschade nu uit.

De Mercedes stoppen even later zonder de leiding te verliezen, terwijl Leclerc zich na zijn stop pas weer op de vijfde plek terugvindt. Op nieuwere banden rijdt hij echter langzaam het gat naar Verstappen dicht. De Nederlander rijdt op de harde band geen geweldig tempo, waardoor hij Vettel langzaam aan de horizon ziet verdwijnen, dus wisselt hij in de 34e ronde weer terug naar mediums. Hij blijft teamgenoot Gasly zelfs nog voor. Vettel stopt een ronde later ook en even later haalt Mercedes beide coureurs tegelijk naar de pits, waardoor Leclerc naar de tweede plaats oprukt.

Zou de Monegask de race zonder verdere pitstops proberen uit te rijden? Het antwoord is nee. Hoewel hij Bottas nog een ronde achter zich weet te houden, valt hij daarna ook nog ten prooi aan Vettel, waarna hij ook nog een nieuw setje banden haalt. In de slotfase probeert hij vanaf de vijfde plek het gat naar Verstappen dicht te rijden.

Hoe groot de snelheidsverschillen zijn, illustreert Gasly wel, die op de zesde plek in niemandsland rijdt. Het gat naar de kopgroep is een halve minuut, net als het gat naar het statische gevecht tussen Ricciardo, Pérez en Räikkönen. Een paar ronden voor het einde haalt Red Bull hem voor de derde keer naar binnen, zodat hij op nieuwe banden de snelste ronde kan rijden. Het plannetje slaagt, want in de een-na-laatste ronde scherpt hij met een 1:34,742 Vettels snelste ronde met bijna een tiende aan, zodat hij nog een extra puntje voor de moeite scoorde.

Enkele seconden later komt Hamilton voor de laatste keer over start/finish, met teamgenoot Bottas op een handvol seconden achterstand. Vettel, die de Fin in de slotfase nog een tijdje op leek te jagen, pakt de laatste podiumplaats. Op bijna een halve minuut komt Verstappen opnieuw als vierde aan de finish, enkele seconden voor Leclerc. Gasly wordt nog net in de lead lap zesde.

Ricciardo wist Pérez en Räikkönen tot aan de streep achter zich te houden, zodat hij met een zevende plaats zijn eerste punten voor Renault scoorde. Achter hem verrichte de vanuit de pits gestarte Albon een klein wonder door de veel snellere Grosjean achter zich te houden, zodat hij nog het laatste punt pakte. Extra zuur voor Haas was dat Stroll of all people Magnussen in de laatste ronde nog de twaalfde plaats ontfutselde. Sainz eindigde ondanks alles nog als veertiende, voor Antonio rijdende chicane Giovinazzi. Op grote achterstand eindigden de Williams' weer als laatsten. Ondanks een erg late stop eindigde Russell nog voor Kubica. Norris gaf kort voor tijd op. Eerder in de race hadden Hülkenberg en Kwjat al de pijp aan Maarten gegeven.

Door zijn tweede Grand Prix-zege van het seizoen nam Hamilton de koppositie in het kampioenschap van Bottas over. Verstappen wist met zijn vierde plek zijn derde plek in het kampioenschap te consolideren. Het gat naar de Mercedes-coureurs voor hem is echter al enorm, waardoor hij voorlopig alleen maar omlaag kan kijken. En dan staat over twee weken de race op het supersnelle stratencircuit van Bakoe op het programma. Kan Ferrari dan terugslaan, of boekt Mercedes opnieuw een dubbelzege?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten